Bine ați venit la German Kulturhaus!

Unser Motto:“ein erfolgreicher Lehrer ist ein kontinuierlicher Diagnostiker, ein aktiver Lenker von Lernprozessen, ein Regisseur – der aber genau weiß, wann er schweigen und den Schülern das Feld überlassen muss”.

Misiunea noastră este să aducem cunoașterea limbii germane mai aproape de dumneavoastră, prin noi metode și tehnologie modernă propovăduind spiritul german al lucrurilor bine făcute într-o epocă a globalizării.

Limbile străine pe care le cunoaștem și în care comunicăm își pun amprenta asupra modului nostru de gândire, ne structurează creierul într-un fel anume, creând noi legături neuronale. Germana oferă structură logică gândirii oricăruia o învață indiferent de vârstă.

Slogan-ul nostru este Deutsch sprechen….garantiert! Vă putem garanta că odată intrați în universul limbii germane vă veți simți atrași de a învăța mai mult și a performa în această limbă.

Acest centru de învățare a limbii germane s-a constituit în 2017 și este beneficiarul unui proiect cu fonduri europene prin care s-au achiziționat echipamente tehnologice și softuri de ultimă generație pentru a oferi cele mai moderne mijloace de predare.

Firma este înregistrată în Registrul Comerțului cu nr. J40/8010/2017 cu datele

SC Kinder Kultur Haus SRL

CUI 37663096

Sediul social: str Afînata, nr 6, sect. 1 București


Banca: ING
SWIFT: INGBROBU
IBAN(RON): RO48INGB0000999908747798

Ma numesc Bianca Theodoru si sunt absolventa a facultatii de educatie si stiinte sociale din cadrul universitatii “Humboldt University of Berlin”.

Sunt pasionata de predat limba germana inca din copilarie. Consider ca atuurile mele sunt gandirea logica, care imi permite sa explic clar si concis materia, si modul de predare interactiv care destinde participantii.

Contactul meu cu limba germana a inceput inca de la gradinita si am urmat atat scoala, cat si liceu cu profil bilingv german. Locuind in Berlin, am reusit sa-mi perfectionez nivelul lingvistic si competentele necesare pentru viitoarea mea cariera de vis, cea de profesoara. “Humboldt University of Berlin” este cea mai bine cotata universitate din Berlin, si in topul celor mai bune universitati din Germania, aceasta se claseaza pe locul patru. La German Kulturhaus predau limba germana din 2018 si ma bucur sa vad cursantii mei avansand in cunoasterea limbii germane.

Experienta

Meditatii particulare de limba germana, practica pe post de asistent de profesor la “King’s Oak British International School”, predare limba germana la German si Kinder Kulturhaus din 2018.

Educație

-DSD: diploma de limba germana nivel C1, Bucuresti, 2015.

-Curs “Educatia in societatea moderna”, 2017, Berlin.

-Curs “A preda si a invata”, 2016, Berlin.

-Curs “Lifelong-learning cu accent pe educatia adultilor”, 2017, Berlin

– Facultatea de Educatie si Stiinte Sociale, BA Humboldt Universität, Berlin

Mein Name ist Cristiana Zanea. Ich arbeite bei German Kulturhaus als Deutschlehrerin. Das Lehren und Lernen bereiten mir sehr viel Freude. Ich genieße die Zusammenarbeit mit meinen Kursteilnehmern. Das Sammeln und Austauschen von Erfahrungen mit jeder Gruppe bringt etwas Neues mit sich. Ich mag die deutsche Sprache und Kultur, die ich gerne mit meinen Kursteilnehmern teile, erforsche und erweitere. Neue Herausforderungen reizen mich und ich versuche immer mein Bestes zu geben, um mein Wissen an andere erfolgreich weiterzugeben, ein freundliches, positives Klima in der Klasse zu schaffen und dabei nicht den Spaß am Lernen zu verlieren.

Numele meu este Cristiana Zanea. Lucrez la German Kulturhaus ca trainer de limba germana. Predatul si invatatul sunt o mare bucurie pentru mine. Ma bucur de colaborarea cu participantii de la cursurile mele. Schimbul de experiente in fiecare grupa aduce ceva nou cu sine. Imi plac limba si cultura germana,  imi place sa le aprofundez, ceea ce impartasesc cu drag cursantilor mei. Noile provocari imi ofera diversitate si incerc sa dau de fiecare data tot ce e mai bun din mine ca sa reusesc sa impartasesc mai departe cunostintele mele, sa creez o atmosfera prietenoasa si pozitiva in clasa si in acelasi timp sa nu se piarda dragul de a invata.

Ich unterrichte seit 5 Jahren Deutsch für Erwachsene bei unterschiedlichen Niveaus, von Anfängern bis Fortgeschrittenen, bei Firmen im IT Bereich, in der Baubranche oder Telekommunikation, sowie bei German Kulturhaus.

Ausbildung

– DLL – Deutsch Lehren Lernen – Aufgaben, Übungen, Interaktion – Goetheinstitut Athen, 2018

– DLL – Lernmaterialien und Medien – Goetheinstitut Athen, 2018

– Stipendium Masterlehrgang ‘Europäische Integration’, Europainstitut, Universität Basel, 2009 – 2010

– Kurs für Fachbereich der inneren Angelegenheiten, Bukarest, MAI, 2008

– Übersetzerdiplom, Rumänisches Kulturministerium, Bukarest, 2006

– DSD – Deutsches Sprachdiplom II Stufe, Hermannstadt 2002

Experienta profesionala

Predau de 5 ani limba germana pentru adulti de diferite niveluri, de la incepatori pana la avansati, la firme din domeniul IT, constructii sau telecomunicatii, precum si la German Kulturhaus din 2018.

Educație

– DLL – Train The Trainer – Probleme, Exercitii, Interactiune – Institutul Goethe, 2018

–  DLL – Materiale de studiu si medii – Institutul Goethe, 2018

– Bursa Master ‘ Integrare Europeană’, Institutul European al Universității Basel, Elveția, 2009 – 2010

– Curs de terminologie de specialitate in limba germană in domeniul afacerilor interne, MAI, Bucuresti, 2008

– Diploma de traducator autorizat germana – romana, Ministerul Culturii, Bucuresti, 2006

– DSD – Diploma de limba germana materna, Sibiu, 2002

Mai multe detalii despre persoana 3 ..

Ich bin Sarah aus Berlin und unterrichte Deutsch im German Kulturhaus. Ich lebe und arbeite seit über zwei Jahren in Bukarest und bin beeindruckt vom großen Interesse, den viele Menschen hierzulande für die deutsche Sprache haben. Es erfüllt mich mit Freude, anderen meine Muttersprache und die deutsche Kultur näherzubringen und ich freue mich auf viele wissensbegierige Teilnehmer in meinem Kurs bei German Kulturhaus!

Eu sunt Sarah si predau limba germana in cadrul German Kulturhaus. Locuiesc in Bucuresti de peste doi ani si sunt impresionata de faptul ca romanii pretuiesc foarte mult limba germana. Imi face o mare placere sa predau limba mea materna si sa impartasesc cultura germana cu cei pasionati de acest subiect. Ii astept cu drag pe cei dornici sa invete la cursul meu de la German Kulturhaus!

Ma numesc Daniel Mihai Benga si sunt absolvent al facultatii de inginerie in limbi straine din cadrul Universitatii “Politehnica” din Bucuresti. Aici am studiat timp de 4 ani in limba germana domeniul ingineriei auto.

Dragostea fata de limba germana am dobandit-o de la parinti, inca de la varsta de 4 ani. La varsta de 5 ani am avut sansa si norocul sa traiesc timp de 4 ani si jumatate in Germania, in Erlangen. In tot acest timp limba germana mi-a devenit ca o a doua limba materna. In timpul liceului am urmat cursuri de intretinere a limbii la “Sprachschule Alpha Aktiv” din Heidelberg, urmand ca in facultate sa urmez filiera germana.

Probabil datorita parintilor care sunt profesori, am ales sa urmez calea didactica in locul celei ingineresti. Astfel, in domeniul trainingurilor de limba germana activez de aproximativ 4 ani, avand parte de diverse experiente care sa ma formeze si perfectioneze continuu. In acest moment detin propriul meu business, avand propriul centru de limba germana. Colaborez cu unele dintre cele mai mari firme de pe piata actuala din Romania si cu prestigioase institute de limba germana, unul dintre ele fiind chiar German Kulturhaus.

Mein Name ist Mădălina Herțioga und ich unterrichte Deutsch im Rahmen des German Kulturhaus. Warum Deutsch lehren und lernen? Ich habe die deutsche Sprache von klein auf gelernt und habe im Laufe der Zeit immer wieder die Vorteile des Kennens einer anderen Sprache und Kultur nutzen können. Deutsch ist ohne Zweifel eine Bereicherung meines Lebens und ich möchte meine Erfahrungen auch an andere Sprachlernende weitergeben. Eine richtige Einstellung, Spaß und viel Geduld gehören auch dazu, genauso wie der ständige Austausch von Erfahrungen und Meinungen. Deutsch lernen kann richtig Spaß machen, wenn man den langen Weg zusammen geht.

Ma numesc Mădălina Herțioga si predau cursuri de limba germana in cadrul German Kulturhaus. De ce germana? Invatand germana de mica, am avut de nenumarate ori prilejul de a beneficia de avantajele cunoasterii unei limbi si culturi straine. Germana reprezinta pentru mine fara indoiala un castig pretios in multe sfere ale vietii si as vrea sa impartasesc si altor doritori din experientele mele legate de limba si cultura spatiului german. Atitudinea potrivita, entuziasmul si rabdarea sunt de asemenea necesare in acest demers, precum si schimbul de experiente si opinii. Invatarea limbii germane poate deveni o bucurie cand se merge impreuna pe acest drum.

Ich habe eine 13-jährige Erfahrung im Erwachsenenunterricht in den Bereichen DaF, Fachterminologie Wirtschaftsdeutsch, Innere Angelegenheiten und Europäische Zusammenarbeit, deutsche Kultur und interkulturelle Kommunikation, Übersetzen und Dolmetschen Deutsch-Rumänisch.

Ausbildung

Fortbildungskurs für „Methodik-Didaktik für Lehrkräfte, die im Auftrag deutscher demokratischer Foren Sprachunterricht für Erwachsene erteilen“ – Goethe Institut Bukarest, 2002

Master im Bereich Kulturwissenschaften und Europäische Kultur/ Euroculture – Georg August-Universität Göttingen, 2009

Praktikum an der Botschaft Rumäniens in Berlin – Kultur- und Presseabteilung, 2008

Master im Bereich Marketing und Geschäftskommunikation – Wirtschaftsakademie Bukarest, 2004

Master im Bereich Deutsche Kulturstudien – Universität Bukarest, 2002

Studium der Germanistik an der Universität Bukarest, 2001

Stipendium an der Humboldt-Universität zu Berlin, 2000

Deutsches Sprachdiplom Stufe II, 1997

Experienta profesionala

Am acumulat 13 ani de experienta in predarea limbii germane pentru adulti in domeniile germana ca limba straina, terminologie de specialitate  – germana pentru afaceri, terminologie de specialitate din sfera afacerilor interne si cooperarii internationale, cultura spatiului german si comunicarea interculturala, traduceri si interpretariat in si din limbile germana si romana.

Educatie

Curs de perfectionare „Pregatirea metodico-didactica a profesorilor care predau limba germana pentru adulti in cadrul cursurilor organizate de forumurile democratice“ – Institutul Goethe Bucuresti, 2002

Masterat in domeniul studiilor culturale europene / Euroculture  – Universitatea Georg August din Göttingen, 2009

Practica in cadrul Ambasadei Romaniei la Berlin – Departamentele cultura si presa, 2008

Masterat  – Marketing si comunicarea in afaceri – Academia de Studii Economice din Bucuresti, 2004

Masterat  – Studii culturale germane – Universitatea din Bucuresti, 2002

Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, specialitatea Germanistica – Universitatea din Bucuresti, 2001

Bursa de studiu  – Universitatea Humboldt din Berlin, 2000

Atestat international de limba germana ca limba materna – Deutsches Sprachdiplom Stufe II, 1997

Ma numesc Melania Crisan, am inceput sa invat limba germana inca de la gradinita, dupa care am urmat scoala germana pana la Bacalaureat. Am studiat actoria la facultatea de teatru si televiziune din Cluj, dupa care am urmat o specializare de doi ani in actorie in Germania la Academia Athanor. Lucrez atat ca si actor cat si ca trainer de limba germana. Cred ca placerea de a preda si de a transmite mai departe cultura si limba germana, care imi sunt o a doua patrie, provin si de la parintii mei, care sunt amandoi profesori. Cred ca e un mare avantaj in a intelege si a vorbi mai multe limbi straine. Intelegi altfel lumea, ai access la carti, la moduri de a gandi si de actiona pe care altfel cu greu le-ai putea intelege. De aceea imi doresc sa dau mai departe ceea ce stiu si sa facilitez accesul altora la lumea lui Brecht, a lui Buchner si Goethe.

Am început cursul de germană cu nivelul A1, și am acumulat vocabular pe care l-am pus în dialoguri încă de la prima lecție de germană. Intenționez să folosesc limba germană la serviciu, de aceea consider cursul foarte util și vin aici cu plăcere.